Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Запрошуємо долучитись до процесу відновлення громади

Опитування
19.06.2023

Шановні мешканці Баштанської міської територіальної громади!

На виконання постанови Кабінету Міністрів України 14 жовтня 2022 р. № 1159 «Про затвердження Порядку розроблення, проведення громадського обговорення, погодження програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) та внесення змін до них» на території нашої громади розпочато роботу над розробкою Програми комплексного відновлення Баштанської міської територіальної громади Баштанського району Миколаївської області (її частини) (далі – Програма). Ця робота спрямована на подолання наслідків повномасштабної російської збройної агресії проти України та є основою для планування просторового розвитку нашої громади. За допомогою Програми ми зможемо спрогнозувати свій розвиток збалансувавши побажання різних груп населення громади, наявних на нашій території ресурсів та обмежень (у тому числі – безпекового характеру).

Якісна Програма – це підстава для швидкого залучення інвестицій, отримання міжнародної та державної допомоги, планування конкретних заходів нашого подальшого відновлення та розвитку.

Сьогодні кожний з вас має можливість не просто висловитись про те, як краще здійснити точкові ремонти та «підлатати» існуючу забудову. Ви можете долучитись до формування бачення нашої громади у майбутньому, виходячи з особливостей нашої місцевості, структури забудови, характеристик бізнесу, нашої культури та історії.

Зі змістом рішення виконавчого комітету Баштанської міської ради «Про розробку Програми комплексного відновлення території  Баштанської міської територіальної громади Баштанського району Миколаївської області (її частини)» від 15 червня 2023 року №100. Ви можете ознайомитись тут.

Якщо ви хочете більш детально дізнатися про законодавче регулювання процедур розробки Програми, із відповідною постановою Кабінету Міністрів України ви можете ознайомитись тут.

Важливо! Вимоги до Програми досить чітко визначені законом. Тому ми просимо уважно ознайомитись зі змістом цього оголошення та з розумінням поставитись до необхідності дотримувались певних правил під час заповнення шаблону з надання пропозицій.

Наразі, нам важливо почути думки кожного мешканця та мешканки, а також переселенців/нок  щодо  відновлення  територіальної громади.

Пропозицію ви можете надати шляхом  заповнення  встановленої електронної форми звернення натиснувши тут , або заповнивши формуляр  за встановленою формою дивись тут  та надіславши його  поштою на адресу: 56101, Миколаївська область, Баштанський район, м. Баштанка, вул. Полтавська, 41, або надіслати сканований варіант формуляру електронною поштою за допомогою мережі Інтернет на електронну адресу bashtpkv@gmail.com.   

Розділ опитувальника "Пропозиції до Програми комплексного відновлення Баштанської територіальної громади" складається з 22 пунктів:

  1. Пропозиції щодо підвищення рівня громадської безпеки на території територіальної громади .
  2. Пропозиції щодо розвитку та покращення діяльності закладів освіти.
  3. Пропозиції щодо підвищення рівня забезпеченості жителів територіальної громади послугами в сфері охорони здоров’я.
  4. Пропозиції щодо збереження та/або розвитку культурного середовища Баштанської територіальної громади.
  5. Пропозиції щодо розвитку туризму.
  6. Пропозиції щодо розвитку сфери благоустрою.
  7. Пропозиції щодо підвищення якості надання житлово-комунальних послуг.
  8. Пропозиції щодо розвитку транспортної інфраструктури Баштанської територіальної громади.
  9. Пропозиції щодо розбудови публічного простору територіальної громади.
  10. Пропозиції щодо створення спільно з сусідніми територіальними громадами зон/точок розвитку територіальної громади.
  11. Ідеї/пропозиції щодо інклюзивного місцевого розвитку.
  12. Пропозиції щодо впровадження енергоефективних рішень.
  13. Пропозиції щодо відновлення Баштанської територіальної громади, які сприяли би поверненню мешканців, які виїхали за межі громади.
  14. Ідеї/пропозиції щодо необхідності підготовки території до відновлення.
  15. Ідеї/пропозиції щодо технічної можливості, економічної доцільності відновлення пошкоджених об’єктів шляхом виконання робіт з реконструкції, реставрації, капітального чи поточного ремонту.
  16. Ідеї/пропозиції щодо відновлення навколишнього природного середовища, збереження та розвитку природоохоронних територій та об’єктів.
  17. Ідеї/пропозиції щодо відновлення об’єктів шляхом нового будівництва або пропозиції щодо будівництва нових об’єктів замість тих, що зазнали пошкоджень або зруйновані.
  18. Ідеї/пропозиції щодо пріоритетних та стратегічних цілей розвитку громади.
  19. Ідеї/пропозиції щодо внесення змін до існуючої містобудівної документації на місцевому рівні або розроблення нової.
  20. Ідеї/пропозиції щодо розташування (перенесення) об’єктів виробничої сфери.
  21. Пропозиції щодо перепрофілювання пошкоджених об’єктів/територій територіальної громади, відновлення яких є неможливим або недоцільним (економічно необґрунтованим).
  22. Ідеї/пропозиції щодо інших сфер відбудови та розвитку Баштанської територіальної громади.

Ви не зобов’язані висловлювати пропозиції з усіх пунктів. Заповнюйте лише ті пункти, щодо яких маєте ідеї та побажання, навіть якщо це тільки один напрямок життєдіяльності громади. Однак, у разі наявності пропозицій за конкретним напрямком, усі поля відповідного пункту Пропозицій мають бути заповнені. Це необхідно для повного розуміння Вашої ідеї та більш якісної роботи над Програмою.

У разі, якщо у Вас є кілька пропозицій щодо одного пункту Розділу, Ви можете вказувати їх усі.

У разі, якщо ваші пропозиції стосуються конкретного населеного пункту, кварталу, вулиці, об’єкта, для більш якісного аналізу Вашої ідеї, вказуйте це, будь ласка, у своїх пропозиціях.

Якщо у Вас є ідеї щодо сфер життєдіяльності, які ми не передбачили у відповідному пункті цього Розділу, скористайтеся, будь ласка, розділом 22.

У подальшому усі зібрані матеріали будуть зареєстровані, опрацьовані, систематизовані у документах, і в переважній  більшості своїй  включені до проєкту Програми комплексного відновлення громади.

Опитування буде тривати включно до 09 липня 2023 року.

Новини на цю ж тему

Про присвоєння поштової адреси об’єкту нерухомого майна

На підставі заяви гр. Курило О.Л. присвоєно адресу закінченого будівництва об'єкта частини нежитлових приміщень громадського будинку.
Повідомлення
21.08.2023

Про присвоєння поштової адреси об’єкту нерухомого майна

На підставі заяви гр. Трибрат О.М. присвоєну адресу нерухомому майну, житловий будинок.
Повідомлення
14.07.2023

Про присвоєння поштової адреси об’єкту нерухомого майна

На підставі заяви гр. Трибрат К.О. про зміну адреси на об'єкт нерухомого житла, житловий будинок.
Повідомлення
11.07.2023

Про присвоєння поштової адреси об’єкту нерухомого майна

На підставі заяви гр. Табакіна М.М. на видачу адреси на об'єкт нерухомого майна, житловому будинку.
Повідомлення
06.06.2023

Привітання міського голови з Днем архітектора

Сердечно вітаю вас з професійним святом – Днем архітектора України.
Привітання
07.10.2019

Повідомлення про затвердження Генерального плану поєднаного з планом зонування території населеного пункту с. Добре Баштанського району Миколаївської області

Повідомлення про затвердження Генерального плану поєднаного з планом зонування території населеного пункту с. Добре Баштанського району Миколаївської області
Актуально
03.05.2019

Баштанська міська рада інформує

Замовник документу державного планування та звіту про СЕО, який приймає рішення про затвердження документу, – Баштанська міська рада Баштанського району Миколаївської області, виконавець – КП «Парковка та реклама».
Анонс подій
14.02.2019

До уваги мешканців міста Баштанка

Повідомляємо, що з 11 cічня 2019 року по 09 лютого 2019 року будуть здійснені громадські обговорення
Анонс подій
08.01.2019

Експертизу пройдено

Баштанська міська рада одержала позитивний висновок за результатами розгляду містобудівної документації «Виготовлення генерального плану з планом зонування(зонінг) території м. Баштанка Миколаївської області».
Події
17.12.2018

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки Генеральний план з планом зонування території м. Баштанка Миколаївської області

Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання ДДП
Звернення
29.11.2018

Відбулося громадське обговорення Генерального плану с. Добре

Присутніх ознайомили з проектом Генерального плану села, який після затвердження стане інструментом у розвитку не тільки села Добре, а й всієї ОТГ!
Громадське обговорення
28.11.2018

Оголошуються громадські обговорення

Шановні мешканці села Добре!  Повідомляємо, що з 9 листопада 2018 року по 9 грудня 2018 року будуть здійснені громадські обговорення
Громадське обговорення
09.11.2018

До уваги громадян

9 листопада розпочалися роботи щодо громадського обговорення стратегічної екологічної оцінки по Генеральному плані села Добре.
Громадське обговорення
09.11.2018
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше