Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як долати стрес і знаходити свободу в умовах її браку

Важливо
27.07.2023
Видатний нейробіолог і професор Стенфордського університету Роберт Сапольскі — новий гість подкасту «Простими словами». У п'ятому епізоді Сапольскі говорить про біологію маніпуляції, про те, як долати стрес і знаходити свободу в умовах її браку.
🎧 Слухайте новий епізод на Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, SoundCloud та YouTube.
Спеціальний сезон подкасту від The Village Україна присвячений темі здоровʼя під час війни та виходить у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», створеної за ініціативою першої леді Олена Зеленська.

Новини на цю ж тему

«Запитайте: «Ти як?» у годуючої мами»

У метро, у бомбосховищах, на паркінгах, поміж двох стін під час повітряної тривоги. В автобусах, потягах, на кордонах із купою валіз. Попри безсоння й постійний стрес українські мами годують грудьми.
Важливо
31.07.2023

Підписали Меморандум про взаєморозуміння

Виконавчий партнер Всеукраїнської програми ментального здоров’я ГО «Безбар'єрність» та International Medical Corps підписали Меморандум про взаєморозуміння – https://www.linkedin.com/.../urn:li:activity.../
Події
31.07.2023

Як знайти «свого» психолога?

Знайти спеціаліста, якому ви довіритесь і зможете відкритись – задача не з легких. Міністерство охорони здоров'я України підготувало для вас алгоритм, який допоможе зорієнтуватись та обрати психолога, з яким робота буде ефективною.
Важливо
28.07.2023

Як нормалізувати сон ❓

Намагайтеся не порушувати звичний ритм сну (важливо лягати та прокидатися в один і той самий час).
Важливо
27.07.2023

Вправи для заспокоєння

Нагадаємо, що «Аптечка психологічної самодопомоги» – це довідник про стрес, в якому зібрані корисні поради, практичні вправи й техніки для подолання стресу й тривоги.
Важливо
27.07.2023

Миколаївщина стала пілотною областю, де в лікарнях буде вдосконалено систему психологічної допомоги

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативою Олена Зеленська розпочинається новий проєкт – «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери». Пілотними стануть Миколаївська, Запорізька та Харківська області.
Важливо
26.07.2023

Вправа «Метелик»

Нагадаємо, що Всеукраїнська програма ментального здоров’я створена за ініціативою першої леді Олена Зеленська і має просту життєву назву «Ти як?».
Важливо
26.07.2023

Як себе підтримати – практика вдячності

Шоста серія із циклу анімованих відеороликів закликає робити дуже просту доступну вправу – дякувати.
Важливо
26.07.2023

Комунікаційна кампанія «Ти як?» продовжується

Звернутись за психологічною допомогою ви можете до партнерів ініціативи «Ти як?»
Важливо
25.07.2023

Увага! Повітряна тривога!

аптовий звук сирени щоразу змушує здригатися. Здавалося б, ми вже знаємо, що це, і як треба діяти, але ніби підвисаємо і нічого не можемо з собою зробити — ці кілька секунд треба пережити. Для дітей все значно складніше.
Важливо
25.07.2023

Ментальне здоров’я дітей, як і фізичне, – турбота батьків

Ми не веземо дитину в лікарню з нежиттю, але й не лишаємо пити теплий чай удома з пневмонією.
Важливо
25.07.2023

Ментальне здоровʼя під час війни важливе, як ніколи

Говорить сімейна лікарка Руслана Омелянчук з Миколаєва.
Важливо
24.07.2023

Дослідження «Психічне здоров'я та ставлення українців до психологічної допомоги під час війни»

Майже половина українців вважають вагомими причинами для звернення до психолога тільки перебування у полоні (45 %) та втрату близької людини (43 %)
Важливо
24.07.2023

Подкаст «Простими словами»

Вийшов 3 епізод подкасту «Простими словами». У ньому засновник центру «Коло сім'ї», лікар-психотерапевт Олег Романчук поділився поглядом на теми стійкості під час війни, лікування ПТСР, корисного мислення та книжок як психотерапії.
Важливо
24.07.2023

Як зрозуміти, що мені потрібна допомога?

Сьогодні чимало з нас потребують допомоги. А як зрозуміти, що саме вам потрібна підтримка спеціаліста?
Важливо
24.07.2023

Як допомогти дитині подолати страх повітряної тривоги?

Ви теж здригаєтеся першої секунди від звуку сирен❓Хоча й знаєте, що це, але нічого не можете зробити – цю мить треба пережити. А далі приймати зважене рішення, як діяти.
Важливо
23.07.2023

Вправа "Щоденник подяк"

Коли здається, що радіти нічому, що світ навколо втратив кольори, заведіть «Щоденник подяки». Проста вправа підсвітить хоч і найдрібніші, але світлі моменти життя, допоможе зберегти сили, подарує відчуття спокою.
Важливо
21.07.2023

За ініціативою першої леді Олена Зеленська створено Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?»

Місія проєкту – зробити піклування про ментальне здоров’я щоденною звичкою для українців.
Важливо
21.07.2023

Бути підлітком у сучасному світі — задача «із зірочкою».

Коли накриває тривожність, треба з кимось говорити, але звертатися до старших не завжди комфортно. Значно простіше розповісти про наболіле одноліткам, яким не треба пояснювати.
Важливо
21.07.2023

Вправи, що відволікають від тривожних думок

уде простіше уникати саморуйнування, якщо ти визначиш свої цінності. Як це зробити - читай на сайті у PDF-документі «Аптечка» від Всеукраїнської програми ментального здоровʼя
Важливо
20.07.2023

Що таке невидимі поранення та як із ними справлятися

Коли ниє зуб – ми йдемо до стоматолога. Коли хапає серце – до кардіолога. Але не всім легко звернутися до фахівця з психічного здоров'я, коли болить душа. Через нав’язану суспільством стигму невидимі поранення підступно гризуть зсередини навіть здавалося б найстійкіших.
Важливо
20.07.2023

Як розпізнати у дитини проблеми з ментальним здоров’ям?

У тому, що психіка похитнулася, іноді найскладніше зізнатися самому собі. Ви помічаєте знервованість, гостру реакцію на випадковий поштовх у магазині, бажання вибухнути в мить через дрібницю.
Важливо
19.07.2023

«Як подолати панічну атаку?»

Недарма панічна атака зветься саме атакою. Ось людина спілкується, посміхається, а вже наступної миті її охоплює несамовитий страх: світ навколо ніби тікає з-під ніг, у грудях шалено гупає серце — здається, вона от-от помре.
Важливо
19.07.2023

Гарячі лінії психологічної допомоги в Україні

Бути справжнім героєм для самого себе — це звернутися по допомогу. Зберігайте і поширюйте важливі номери, за якими можна знайти підтримку.
Важливо
19.07.2023

На Миколаївщині проводиться опитування щодо потреб у сфері ментального здоровʼя

Як і в інших регіонах, у Миколаївській області впроваджується Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», ініційована першою леді України Оленою Зеленською.
Важливо
19.07.2023

Підтримка «Поруч» - групові та індивідуальні консультації для підлітків, батьків та вчителів

Проєкт «Поруч» — це онлайн та очні групи психологічної підтримки для підлітків та батьків, чиє звичне життя зламала війна. Психологи працюють для того, щоб досвід кожного та кожної не залишився непереборною травмою на все життя.
Важливо
17.07.2023

«Чому ти загинув, а я живий❓»

Коли людина втрачає когось із найближчих, може сформуватися синдром «вцілілого». Це відчуття провини через загибель родичів чи друзів та беззаперечна впевненість: «якби я повівся інакше, ти міг би вижити».
Важливо
13.07.2023

Не травмувати «білим халатом»: Поради, як зробити огляд у лікаря комфортним для дитини

У воєнний період із малечею слід бути особливо уважними, навіть під час звичайного огляду у лікаря. Бо й не всі дорослі, зрештою, позбавляються страху «білих халатів».
Важливо
12.07.2023

Як вислухати та підтримати людину в стресі?

Якщо людина дезорієнтована, не може назвати своє ім’я чи місце перебування, погрожує нашкодити собі чи іншим, плаче або кричить — це можуть буть ознаки сильного стресу. Щоб зарадити у такій ситуації, насамперед переконайтеся, що вам і співрозмовнику нічого не загрожує.
Важливо
11.07.2023

Як не слід боротися зі стресом?

Ментальне здоров’я дасть тобі сили не просто подолати важкий період життя, але й пройти його з користю для себе.
Важливо
11.07.2023

Щодня ми чуємо про необхідність «триматися». Та чи правильно розуміємо цей заклик?

Адже, стримуючи почуття, навпаки знесилюємо свій організм.
Важливо
10.07.2023

Партнери програми «Ти як?» Veteran Hub пропонують одразу декілька напрямів підтримки для ветеранів, їх близьких і близьких військових

Це і безпечні фізичні простори, і консультації психологів, юристів та кар’єрних консультантів, і корисні матеріали про те, як будувати своє життя в нових умовах.
Важливо
10.07.2023

Як знизити рівень тривоги?

Щоб знизити рівень тривоги, знайдіть предмет, який вміщається в долоню, і зробіть його своїм «амулетом спокою». Це може бути камінець, який ви колись знайшли на пляжі, чи дорога вам прикраса — що більше є приємних спогадів з дрібничкою, то краще.
Важливо
07.07.2023

Базові навички турботи про себе та інших

У межах ініціативи першої леді України Олена Зеленська щодо створення Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки спільно з ВООЗ та Міністерство охорони здоров'я України було створено довідник, який пропонує техніки з допомоги іншим і насамперед собі.
Важливо
06.07.2023

Ти як?

Година без нав’язливих думок про те, що буде далі. Звичайний вечір, коли дивишся кіно, а не постійно моніториш новини. Хоча б день без тривоги, яка не дає нормально робити буденні справи.
Важливо
05.07.2023
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше