Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Нарада педагогів Баштанської громади «Організація інклюзивного навчання в закладі освіти»

Новини
06.09.2019

   Із початку нового навчального 2019-2020 року у закладах загальної середньої освіти Баштанської територіальної громади 9 дітей почали своє навчання за інклюзивною формою. З метою належної організації процесу навчання та забезпечення рівня розвитку дітей, 5 вересня 2019 року на базі Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ст. №1 відбулася виробнича нарада для заступників директора із навчально-виховної роботи, асистентів учителя, практичних психологів та соціальних педагогів 5 закладів, у яких є на даний час та планується навчання дітей за інклюзивною формою. Роботу було організовано методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Баштанської міської ради із питань порядку організації інклюзивного навчання. Методист психологічної служби Лещенко І.Б. докладно ознайомила присутніх із вимогами до оформлення документів, написання наказів, клопотань, особливостями визначення розміру ставки та оплати праці учителів, що працюють в інклюзивних класах. Окремо зупинилася на питаннях підвищення кваліфікації асистентів учителя та особливостями їх роботи.
   У роботі наради взяли активну участь працівники Баштанського МІРЦ на чолі із його директором Заворотнюк А.В. Антоніна Володимирівна наголосила на затвердженні Положення про групу супроводу дитини із ООП, закцентувала увагу присутніх на необхідності залучення до активної співпраці усіх учасників освітнього процесу, дала слушні рекомендації щодо підвищення мотивації батьків дітей із особливими потребами. Логопед центру Василенко О.О. глибоко проаналізувала роботу команди супроводу у процесі створення програми індивідуального розвитку дитини та індивідуального навчального плану. Олена Олександрівна вдало об’єднала теоретичні засади та практичні вправи, що викликало жваву дискусію та активну роботу учасників.
   Практичний психолог Новопавлівської філії І-ІІ с. Баштанського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ст. №2, Сорокалєтова Інна Олекесандрівна поділилася досвідом роботи в інклюзивному класі. Результати її роботи вразили присутніх, що стало додатковим стимулом і надалі упроваджувати інклюзивну форму навчання.

Методист психологічної служби Лещенко І.Б.

Новини на цю ж тему

Баштанський міський інклюзивно-ресурсний центр отримав спецавтомобіль для дітей з особливими освітніми потребами

27 березня 2020 року Баштанський міський інклюзивно-ресурсний центр отримав спеціальний автомобіль для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами.
Новини
27.03.2020

Відбулося навчання для асистентів вчителів інклюзивних класів

У Баштанському міському інклюзивно-ресурсному центрі відбулася зустріч з асистентами учителів інклюзивних класів.
Новини
04.02.2020

Про інклюзивне навчання для педагогів

17 травня в рамках чесько-українського проекту «На шляху до інклюзії» фахівцями Баштанського міського інклюзивно-ресурсного центру проведено кейс-семінар  «Психолого-педагогічний супровід інклюзивного навчання».
Події
17.05.2019

Впровадження системи АІС «Україна.Інклюзія» в Миколаївській області

21 лютого на базі МОІППО за підтримки Міністерства освіти і науки України, яким було закуплено АС «ІРЦ» для інклюзивно-ресурсних центрів України, проведено навчання директорів та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів Миколаївської області щодо ведення системи автоматизації роботи інклюзивно-ресурсни
Події
22.02.2019

Зустріч зі спеціалістами Баштанського міського інклюзивно ресурсного центру

25 січня у Баштанському ЗДО №4 «Дюймовочка» відбувся семінар щодо впровадження інклюзії в заклади дошкільної освіти
Новини
26.01.2019

Семінар по впровадженню інклюзії в дошкільних закладах

18 січня у Баштанському ЗДО №2 «Віночок» відбувся семінар по впровадженню інклюзії в дошкільні заклади, який провели спеціалісти Баштанського міського інклюзивно – ресурсного центру .
Заходи
18.01.2019

Обстеження приміщення Баштанського міського інклюзивно-ресурсного центру

26 грудня голова об’єднаної громади Іван Рубський, виконувач функцій та повноважень голови Баштанської райдержадміністрації Олександр Славінський разом з головами постійних комісій міської ради обстежили приміщення Баштанського міського інклюзивно-ресурсного центру.
Заходи
26.12.2018

Привітання міського голови з Міжнародним днем логопеда

14 листопада світ святкує Міжнародний день логопеда – професійне свято представників однієї з найбільш важливих соціальних професій.
Привітання
13.11.2018

Оголошується конкурс на посаду вчителя-реабілітолога

Оголошується конкурс на посаду вчителя-реабілітолога
Вакансія
31.10.2018

Вакантні посади педагогічних працівників комунальної установи

Баштанський міський інклюзивно-ресурсний центр Баштанської міської ради Баштанського району Миколаївської області оголошує конкурс на посади педагогічних працівників:
Вакансія
10.07.2018
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше