Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На семінарі у Баштанці податківці говорили про новації у сфері застосування РРО та легалізацію трудових відносин

Новини
02.02.2022

Від 1 січня 2022 року більшість підприємців, які є платниками єдиного податку другої-четвертої груп повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій.

Саме з цього питання 2 лютого у сесійній залі міської ради було проведено інформаційно-роз'яснювальну кампанію.

Участь у заході взяли міський голова Олександр Береговий, депутат обласної ради Віталій Гомерський, начальник Баштанської ДПІ ГУ ДПС У Миколаївській області Левон Мелтонян, фахівці Головного управління ДПС у Миколаївській області - заступник начальника Наталя Муніка,  заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Олександр Федорович, головний державний інспектор Тетяна Кулєшова, завідувач сектору інформаційної взаємодії Юлія Чокова, представники органів місцевого самоврядування, підприємці.

«Всі ви знаєте, що 1 січня 2022 року значно розширилось коло суб’єктів господарювання, які повинні застосовувати реєстр розрахункових операцій. Це викликало супротив зі сторони підприємців. На мою думку, це пов’язано з необізнаністю та відсутністю належної інформації. Людині притаманно боятися чогось нового, невідомого. Тому сьогодні ми запросили фахівців, які розкажуть про основні аспекти застосування РРО/ПРРО у 2022 році.», - звернувся до присутніх міський голова Олександр Береговий.

Під час заходу фахівці податкової служби детально розповідали про законодавчі вимоги щодо необхідності застосування РРО та програмних РРО платниками єдиного податку ІІ – ІV груп та поінформували про те, що платники єдиного податку І групи, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року відповідно до законодавчих вимог, не застосовують РРО та/або програмні РРО.

Кожен платник може придбати апаратний РРО або користуватись ПРРО, встановивши безкоштовне програмне рішення ДПС. РРО/ПРРО можна зареєструвати в контролюючих органах у режимі онлайн за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків».

За словами Наталі Муніки на період дії карантину діє мораторій на проведення контролюючими органами перевірок (окрім суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами), тому варто не гаяти час, а активно долучатись до процесу фіскалізації, звертатись за консультаціями до податкових органів, використовувати лише офіційну інформацію ДПС та не вірити міфам про РРО.

Крім цього, начальник відділу з питань розвитку економіки та торгівлі Олена Комощук розповіла присутнім про роботу робочої групи з питань легалізації, виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Заступник міського голови Світлана Євдощенко поінформувала про сплату суб’єктами господарювання податків та зборів до бюджету міської територіальної громади.

Зустріч пройшла в конструктивній діловій атмосфері, підприємці отримали кваліфіковані відповіді на свої запитання. Всім присутнім було вручено пам'ятки щодо використання РРО/ПРРО у своїй діяльності та покрокову інструкцію, як зручно і швидко зареєструвати ПРРО.

 

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше