Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

“Дієва громада”: Баштанська ОТГ взяла участь у конкурсі

Новини
20.10.2020

Баштанська об'єднана територіальна громада отримала почесну табличку учасника конкурсу, плакати «Дія» та наліпки за участь у конкурсі.

Завданням цього конкурсу було дослідити та порівняти поточний рівень готовності до цифровізації муніципалітетів України, а також надати поштовх до цифровізації громад та областей. А проводили його для 1470 ОТГ та 461 міста.

Конкурс створений для об’єднання спільнот дієвих громад, які будуть цифровими лідерами України, отримання рекомендації щодо цифрової трансформації у громадах, поширення успішних практик громадами, підвищення інституційної спроможності для кращої взаємодії з мешканцями та можливості участі у написанні Національної стратегії цифровізації. Організатори конкурсу планують записати короткі відеоісторії про найкращі практики та влаштувати у листопаді навчальний захід.

Довідка

Конкурс «Дієва Громада» є першим етапом оцінки цифрової трансформації міст та областей задля написання майбутньої стратегії цифрової трансформації регіонів. Сприяючи створенню інструментів цифровізації, організатори надають рівний доступ громадян до електронних послуг, е-демократії, розвитку смарт сіті, підвищуючи ефективність роботи муніципалітетів, зберігаючи гроші платників податків та підвищуючи цифрові навички населення та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Конкурс проводився Міністерством цифрової трансформації України у співпраці із Програмою «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що впроваджується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge за підтримки Швейцарії.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше