Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Баштанчани вшанували пам’ять жертв фашизму

Заходи
06.09.2019

  6 вересня представники влади міста разом з громадськістю вшановують пам’ять десятків мільйонів людей, представників різних національностей, жертв фашизму.

   Присутні вшанували пам’ять невинних жертв війни хвилиною мовчання та покладанням квітів. Керівники міста і району звернулися зі словами подяки до захисників Вітчизни, пригадавши трагічні сторінки історії.

   "День пам'яті жертв фашизму покликаний нагадати нам ті трагічні події, які відбувалися під час Другої світової війни та вшанувати пам'ять про мільйони людей, які гинули через війну. Тоді, жертвами фашизму стали як військові, так і мирні люди, які гинули під обстрілом бомб, або в концтаборах.",- зауважив Іван Рубський.

  Цей день щороку відзначається в кожну другу неділю вересня з 1962 року. Відзначають його у вересні не просто так. Адже саме в цьому місяці фашистська Німеччина розпочала своє вторгнення в Польщу, а пізніше, через 6 років, Друга світова війна закінчилася повною капітуляцією Японії.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше