Вимоги до складання перспективного меню в закладах освіти
Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє про проведення Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області вебінарів на тему: «Вимоги до складання перспективного меню в закладах освіти».
Під час вебінарів надаються практичні рекомендації:
- щодо дотримання фізіологічних норм та принципів раціонального харчування відповідно вікових категорій дітей/учнів;
- щодо основних вимог до виробничих приміщень та виробничих зон на харчоблоках;
- щодо основних вимог, передбачених Постановою № 305 від 24.03.2021р. «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
- щодо складання та використання технологічних карток страв;
- щодо режимів роботи закладів та режимів харчування.
Оговорюються проблемні питання, які виникають під час складання перспективних меню в форматі питання – відповідь.
З питань проведення вебінарів можна звертатися до Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.