Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вічна і світла пам'ять!

Некролог
10.11.2022

Баштанська міська рада, міська ветеранська організація з глибоким сумом сповіщають  про смерть колишнього голови Баштанської районної ради народних депутатів та її виконавчого комітету, першого Представника Президента України у Баштанському районі, депутата Баштанської районної Ради народних депутатів 5 скликань, Почесного громадянина Баштанського району

БАРДАЧОВА Миколи Васильовича,

який відійшов у вічність 9 листопада 2022 року.

Бардачов Микола Васильович народився 16 вересня 1940 року у селі Круглоозерка Голопристанського району Херсонської області. У 1967 році закінчив Херсонський сільськогосподарський інститут імені А. Д. Цюрупи за спеціальністю вчений-агроном та був направлений на роботу в Баштанський район. Працював головним агрономом, головою колгоспу «Комунар», заступником голови колгоспу «Комуніст», заступником директора виробничого об’єднання «Колгосптваринпром», з 1980 по 1982 роки – начальником управління сільського господарства, першим заступником голови Баштанського райвиконкому.

У грудні 1982 року був обраний головою Баштанської районної ради та її виконавчого комітету. Жителі району довіряли йому виконувати ці повноваження майже 10 років.

У лютому 1992 року Бардачов Микола Васильович очолив державний виконавчий орган місцевого рівня – Баштанську районну державну адміністрацію, ставши першим Представником Президента України у Баштанському районі, і працював на цій посаді до квітня 1994 року.

За час його головування у Баштанському районі побудовано 10 шкіл, спортивні зали в Явкинській та Христофорівській школах, Баштанську середню школу № 2, гуртожиток в СПТУ № 42, дитячі садки в м. Баштанка та селах: Явкине, Добра Криниця, Костичі та ін.

У м. Баштанка було зведено багатоповерхові будинки на вулицях Промислова, Полтавська, Горького та в районі «Агропромтехніки». Побудовано терапевтичний та дитячий лікувальні корпуси Баштанської центральної районної лікарні, приміщення Інгульської дільничної лікарні, сільської ради, спортивний комплекс на міському стадіоні, велося будівництво ФАПів, аптек.

Прокладено сотні кілометрів газопроводів. Повністю газифіковано м. Баштанку та понад 15 сіл району, інтенсивно велося асфальтування населених пунктів, побудовано будинки культури.

Велика увага приділялась сільськогосподарському будівництву, зокрема збудовано 2-у чергу Явкинської зрошувальної системи, спроектовано та побудовано зрошувальні системи у 9 колгоспах та 3 радгоспах району, тваринницькі комплекси в колгоспах «Комуніст», «Ленінський шлях», «50 років жовтня», «Шлях до комунізму», «Інгул», «Родина», птахоферму з інкубаторною станцією, велося будівництво тваринницьких корпусів.

Ці вагомі досягнення дали змогу виробляти в Баштанському районі понад 10 відсотків сільськогосподарської продукції від всієї продукції, виробленої у Миколаївській області.

Вийшовши на пенсію, Микола Васильович продовжував брати активну участь у громадському житті, довгий час очолював Раду старійшин при Баштанській районній державній адміністрації, оскільки всім серцем вболівав за долю району, розбудові якого присвятив усе своє життя.

За роки самовідданого служіння людям, він неодноразово був удостоєний багатьма почесними відзнаками та державними нагородами.

Сьогодні ми згадуємо його як мудрого наставника, досвідченого професіонала, справжнього господаря. Він був доброю, гарною людиною. Люблячим, чуйним чоловіком і татусем, найкращим дідусем, а ще вірним товаришем і надійним другом, який вмів підтримати та додати впевненості.

Смерть завжди трагічна і несподівана, особливо для родини, яка втратила турботливого чоловіка, батька, дідуся. Людина живе доти, поки її пам’ятають. Світла пам’ять про Миколу Васильовича вічно житиме у наших серцях та в пам’яті всіх, хто знав, любив та поважав цю Людину з великої літери.

Вічна пам’ять його душі!

Баштанська міська рада висловлює щирі співчуття рідним та близьким покійного.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше