Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Створено депутатську групу «Рівні можливості»

Події
28.08.2019

28 серпня 2019 року регіональні координатори НДІ Людмила Красницька та Любов Лук’янцева Національного Демократичного Інституту (НДІ) в рамках Програми DOBRE провели консультацію зі створення депутатських груп з ґендерних питань для представників Баштанської міської ради (об’єднаної територіальної громади).

«Рівні можливості ‒ це про створення інфраструктурних об’єктів для зручності кожного і кожної: прибирання не лише дороги, а й тротуарів та зупинок. Це про толерантність і повагу між дівчатками та хлопчиками в школі та університеті. Це стосується і домашнього насильства, яке за своєю природою є ґендерною дискримінацією. Гармонійні відносини в родині сприяють у тому числі зменшенню економічних втрат, які зазнає суспільство, а вони, на жаль, обраховуються в мільйонах. Ґендерні підходи ‒ це і про програми розвитку, і про побут, тобто про наше щоденне життя», ‒ каже Любов Лук’янцева.

Під час консультацій депутати міської ради: Алевтина Семеліт, Ганна Зюзько, Світлана Таранкова, Світлана Гапішко, Петро Жигалкін, Олександр Мазуренко, Віталій Грицюк, Людмила Луценко, Тетяна Кучеренко, Зінаїда Чернова, Михайло Савчук, Лариса Фігура, обговорили можливості та ризики, які їх очікують при створенні депутатської групи. Цікавою можливістю є вступ до Всеукраїнської мережі депутатських груп з ґендерних питань, яка підтримується НДІ. Наразі ця мережа налічує 84 групи у радах різних рівнів.

«Задля досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства шляхом правового забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, ліквідації дискримінації за ознакою статі та застосування спеціальних тимчасових заходів, спрямованих на усунення дисбалансу між можливостями жінок і чоловіків реалізувати рівні права в раді необхідно створити депутатську групу «За рівні можливості», ‒ сказав Олександр Мазуренко.

У результаті обговорення було створено депутатську групу «Рівні можливості» на чолі з Ларисою Фігурою у складі Світлани Гапішко, Алевтини Семеліт, Ганни Зюзько, Світлани Таранкової,  Петра Жигалкіна, Олександра Мазуренка, Віталія Грицюка, Людмили Луценко, Тетяни Кучеренко, Зінаїди Чернової, Михайла Савчука.

Депутатська група з ґендерних питань ‒ це особливе депутатське об’єднання, депутати якого працюють задля вирішення ґендерних проблем громади, наприклад, ініціювання встановлення інклюзивних дитячих майданчиків, створення університету для людей старшого віку, внесення статей про недискримінацію при прийомі на роботу до статуту місцевої ради тощо. Депутатські групи з ґендерних питань на місцевому рівні створюються за моделлю Міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні Можливості» у Верховній Раді України.

Новини на цю ж тему

Публічні консультації „Рівні права та інклюзивністьˮ

Міністерство соціальної політики України запрошує до публічних консультацій з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в усіх сферах життєдіяльності суспільства.
Опитування
08.11.2021

Гендерно-чутливі спортивна політика та послуги з фізичної активності у Баштанській ОТГ

16 травня робоча група продовжила роботу з врахування потреб різних груп населення у розробці ґендерно орієнтованої програми по розвитку спорту разом з консультанткою з ґендерно орієнтованого бюджетування Наталією Дмитрук. 
Заходи
16.05.2019

Баштанська громада вивчала інструменти гендерного аналізу

15 квітня в Баштанській громаді стартував тренінг під назвою «Інструменти ґендерного аналізу задля покращення послуг в громадах», який проводиться в рамках Програми «U-LEAD з Європою».
Заходи
16.04.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше