Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Пробаційний нагляд

Новини
30.05.2024

Баштанський районний сектор №2 філії Державної установи «Центр пробації»  в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях розпочав впроваджувати новий вид покарання – пробаційний нагляд.  Це є альтернативою позбавлення та обмеження волі. Пробаційний нагляд означає, що засудженні за деякі кримінальні злочини відбуватимуть покарання  без ізоляції від суспільства із застосуванням наглядових та соціально-виховних заходів з покладеними на них  низку обов’язків. З метою дієвості нового покарання, встановлено наслідки ухилення особи від відбування покарання у виді пробаційного нагляду, яке має місце при невиконанні їх засудженим. 

Цей нагляд дозволяє забезпечити особі, яка порушила закон, бути відповідальною за свої дії, не відчуваючи дискомфорту. Це збільшує шанси на повернення правопорушників до суспільства зі зміцненим почуттям відповідальності та здатності до самоконтролю.

Отже, пробаційний нагляд надає шанс на виправлення та  додаткові можливості, які  сприяють виправлення засуджених без ізоляції від суспільства.

 

 

Провідний інспектор                                      Наталія ВАНЖУЛА

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше