Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про посівний матеріал та мінеральні добрива

Новини
02.03.2023

З 01 березня 2023 року невеликі агровиробники зможуть отримати підтримку, у вигляді мінеральних добрив для ярих і озимих культур та посівного матеріалу соняшника завдяки проєкту, що впроваджується Програмою USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Заявки приймаються виключно через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 14 березня 2023 року.

Проєкт спрямований на підтримку мікро-, малих та середніх підприємств в Україні (ММСП), які мають в обробітку від 5 до 500 га та займаються вирощуванням зернових і олійних культур. Щоб скористатися можливістю, агровиробникові необхідно подати заявку в ДАР у розділі «Доступні програми» - «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника».

Заявку за цим конкурсом можуть подати агровиробники, які:

зареєстровані як юридичні особи, або фізичні особи – підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства;

мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га;

відповідають іншим вимогам, зокрема не здійснюють господарську діяльність на окупованих територіях, території рф та республіки білорусь; не є об’єктом санкцій відповідно до українського законодавства тощо (повний перелік вимог міститься в ДАР).

У заявці в особистому кабінеті ДАР агровиробники зможуть обрати один з трьох видів допомоги:

1 тонна мінеральних добрив для підживлення озимих культур (Сульфат амонію ((NH4)2SO4), Nitrogen 21%, Sulfur 24%).

1 тонна мінеральних добрив для основного та припосівного внесення на ярі культури (Нітроамофоска NPK 16:16:16 або Карбамід (СО(NH2)2), Nitrogen 46,2%).

до 25 посівних одиниць насіння соняшнику компанії Лімагрейн (гібриди, призначені для класичної технології вирощування з розрахунку використання              1 посівної одиниці для 2 га).

Учасники мають забезпечити логістику доставки добрив/насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом.

Реєстрація у ДАР за посиланням: https://www.dar.gov.ua/cards-useful/yak-zareyestruvatysia.

Враховуючи вищенаведене та у зв’язку зі стислими термінами подання заявок, просимо в найкоротший термін розповсюдити надану інформацію серед суб’єктів агропромислового комплексу для своєчасного подання та отримання ними підтримки.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше