Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Привітання міського голови з нагоди Дня народження Великого Кобзаря

Привітання
09.03.2023

Шановні земляки!

Щиро вітаю всіх з днем народження пророка Українського народу – Українського Мойсея, Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка.

Палке слово Тараса Шевченка, пройняте беззавітною любов'ю до свого народу, і нині залишається життєдайним джерелом, потужним стимулом національного і духовного відродження України.

Тарас Шевченко – це код нації, а в його слові-невпокореному, живому й невмирущому-закодовані генетичні основи нашої духовності.

Тому у ці березневі дні ми вшановуємо не лише великого поета, письменника, художника Тараса Шевченка, який як ніхто інший збагатив світове мистецтво та культуру. Але й віддаємо шану ЛЮДИНІ, яка найбільше ідентифікувала нашу українську націю у світі, на основі української мови, культури та духовності. Згадуємо Пророка України, справжнього творця української державності.

Адже саме Тарас Шевченко заклав модель руху українського народу до побудови справедливої української держави.

В своїй хаті своя й правда,

І сила, і воля.

Нема на світі України,

Немає другого Дніпра...

Згадуючи слова Шевченка українські воїни зупиняють ворога, які віроломно напав на нашу державу. Повторюючи «Заповіт» Тараса українці змінюють Україну, роблять її вільною та європейською.

У цей день я закликаю всіх українців слідувати завітам Шевченка, берегти українську мову, культуру, релігію та Державу.

Слава Великому Тарасу!

Слава Україні!

З повагою – міський голова Олександр БЕРЕГОВИЙ

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше