Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні

Новини
20.06.2024

17-18 червня 2024 року у Києві пройшла стартова конференція проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні: ФАЗА ІІ», що є частиною програми «Сталий розвиток через вдосконалене місцеве врядування» (SDLG), яка реалізовується Агентством міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International у партнерстві з Асоціацією міст України, за сприяння загальноєвропейської коаліції міст і регіонів PLATFORMA, та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів і Європейського Союзу.

Участь у конференції взяли голови місцевих рад та начальники місцевих військових адміністрацій тих громад, які були відібрані до участі у Проєкті, посадові особи органів місцевого самоврядування, що будуть відповідальні за реалізацію завдань Проєкту на місцях, а також представники нідерландських муніципалітетів та нідерландських дипломатичних місій, що працюють в Україні. Також, участь у конференції взяли представники Агентства міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International, представники Асоціації міст України, та українські і нідерландські експерти.

В ході панельних дискусій, надавались корисні настанови представникам українських муніципалітетів, що стали цільовими для ІІ Фази Проєкту.
Високий рівень спікерів дозволив обговорити проблеми та потреби українських громад, а також можливі варіанти адаптації досвіду нідерландських муніципалітетів до українських реалій.

Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України та Тетяна ван Ваверен, старший проєктний менеджер проєктів в Україні VNG International розповіли представникам відібраних громад про основні цілі, майбутні заплановані заходи та очікувані результати Проєкту.

У ході конференції міський голова Олександр Береговий урочисто підписав тристоронній меморандум з Агентством міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International та Асоціацією міст України про взаєморозуміння та намір співпрацювати для досягнення загальної мети покращення потенціалу органів місцевого самоврядування у розробці та реалізації процесів відновлення громад.

Стартова конференція об’єднала представників українських та нідерландських муніципалітетів для сприяння новим транскордонним зв’язкам та створила можливості для вивчення проблем та потреб цільових громад Проєкту, обміну досвідом, побудови нових партнерств та збагачення новими ідеями. Сподіваємося, що напрацювання конференції сприятимуть співпраці та обміну знаннями між різними сторонами з метою підтримати сталий розвиток та відновлення українських громад.

Цей матеріал співфінансовано Європейським Союзом. Його зміст є виключною відповідальністю Баштанської міської територіальної громади, і не обов'язково відображає погляди Європейського Союзу.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше