Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Черговий семінар для представників цільових громад проєкту VNG International Ukraine: Платформа е-Дем

Заходи
16.07.2024
 
✅ 15.07.2024 відбувся семінар для представників цільових громад проєкту "Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні: ФАЗА ІІ", що є частиною програми "Сталий розвиток через вдосконалене місцеве врядування" (SDLG) і реалізовується VNG International за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів і Асоціації міст України.
🌐 Олександра Радченко, координаторка компоненту Е-демократія та Ірина Стесюк, національна модераторка платформи е-демократії E-Dem platform national moderator Фонду Східна Європа навчали учасників семінару як приєднатися до національної Платформи електронної демократії е-ДЕМ.
🗒 Серед учасників - начальники загальних відділів, спеціалісти по комунікаціям із громадськістю та ІТ-спеціалісти 11 цільових громад проєкту, а саме: Бериславська, Високопільська, Наталинська, Недригайлівська, Очаківська, Першотравенська, Підгородненська, Первомайська, Перещепинська, Снігурівська та Талалаївська громади.
Основні питання, які було вивчено під час семінару
✅ Алгоритм приєднання до е-ДЕМ
✅ Представлення роботи платформи електронної демократії e-DEM, що включає сервіси: "Місцеві петиції", "Консультації з громадськістю, "Громадський бюджет", "Шкільний бюджет".
✅Визначення подальших кроків для приєднання до платформи е-ДЕМ
🌍 Питання та відповіді: застосування платформи е-ДЕМ для проведення рейтингового голосування за кандидітів до складу Громадської ради, можливості впровадження інструменту Е-звернення, створення Центрів громадської активності тощо
❗Результатом семінару є підвищення рівня знань учасників/ць цільових громад з питань роботи Платформи е-ДЕМ та інструментів електронної демократії, які можливо застосувати завдяки цій платформі. В умовах введення в дію нового Закону України "Про публічні консультації" № 4254, який передано на підписання Презеденту України В.Зеленському, використання даної платформи стає особливо важливим інструментом ефективного врядування в умовах воєнного стану.
⚡Платформа е-ДЕМ втілює у життя основну норму Закону - Жодного управлінського рішення без публічних консультацій!!!!
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше