Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Баштанка - символ незламності українського духу!

Заходи
01.03.2024

Сьогодні, 1 березня, у день другої річниці героїчного опору Баштанки російським окупантам, місто вшанувало пам'ять загиблих та віддало данину поваги мужності своїх захисників.

Пам'ятні заходи розпочалися з перегляду відеоролика про жахливі події 1 березня 2022 року, коли колона російських окупантів війшла в Баштанку. Відеоролик нагадав присутнім про той трагічний день, коли місто опинилося під ворожим вогнем. У ньому були зафіксовані кадри зруйнованих будинків, пошкодженої інфраструктури, а також емоції людей, які пережили жах війни. Перегляд відеоролика став емоційним моментом для всіх присутніх. Він ще раз нагадав про високу ціну, яку український народ платить за свою свободу та незалежність.

У своїх виступах міський голова Олександр Береговий, заступник міського голови Олександр Васильєв та настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці Дмитро Федунь відзначили героїзм та стійкість баштанців, які мужньо обороняли своє місто від російських окупантів.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто віддав життя за свободу та незалежність України. У цій хвилині мовчання було поєднано глибоку скорботу за загиблими та щиру вдячність за їхню самопожертву.

Схиливши голови, люди згадали про героїв, які полягли на полі бою, захищаючи свою землю, своїх рідних, свою Батьківщину. Їхня смерть - це трагедія для всієї України, але їхній подвиг ніколи не буде забутий.

Вічна пам'ять загиблим! Слава Україні!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше