Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звернення міського голови до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Звернення
22.06.2020

Шановні ветерани Другої світової війни, діти війни, мешканці об'єднаної територіальної громади!

22 червня 1941 року перед українським народом, та перед усім цивілізованим світом, постала жахлива загроза – фашизм, який семимильними кроками перетинав Європу, залишаючи після себе спотворені міста, спалені села та незліченну кількість зруйнованих людських доль. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке назавжди залишиться в пам’яті людській. Чотири роки жахливих подій забрали життя більше ніж десяти мільйонів українців, а загалом у Другій світовій війні загинуло понад 60 мільйонів людей. Кожна родина і кожна людина, незалежно від віку, статі та соціального стану, були втягнуті у жорстокий вир війни, а територія України стала одним із вирішальних плацдармів бойових дій.

Сьогодні ми згадуємо тих, хто у жорстокій битві виборював перемогу та поліг смертю хоробрих на фронтах, в катівнях, таборах смерті. В цей день ми вшановуємо визволителів-фронтовиків, працівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав перемогу. Схиляємо голову перед Вами, дорогі ветерани, за подароване мирне життя, за підняту з руїн і відбудовану країну.

На жаль, знову в нашій країні відбуваються військові дії, гинуть люди, руйнуються міста. І знову тисячі знедолених людських життів. Але наші мужні захисники, як і багато років тому їх діди та батьки, виборють свободу та територіальну цілісність рідної землі. Я щиро вірю в незламний дух наших патріотів та в те, що в Україні нарешті настане довгоочікуваний мир.

Шановні краяни, у цей скорботний день віддамо шану всім загиблим та закатованим невинним людям та схилимо голови перед їх неоціненним подвигом. Світла їм пам’ять!

З повагою – голова об’єднаної громади Іван Рубський

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше